Как да изберете ресторант за Вашата сватба

Как да изберете ресторант за Вашата сватба

Как да изберете ресторант за Вашата сватба

Открили сте Вашия спътник в живота? Избрали сте дата за сватба? Сега е време да изберете и подходящ ресторант, в който да отпразнувате щастливия ден. Избирането на ресторант не е лека задача и е една от най-важните в организацията на сватбата. Изборът отнема доста време, поради което е препоръчително да планирате тази задача за самото начало на приготовленията. Потърсете сайтове на ресторанти в избрания град, прегледайте услугите, които предлагат, запознайте се с цените и местоположението им. Ще Ви дадем няколко ценни съвета как да изберете ресторант за Вашата сватба.

Свободен ли е ресторантът?

Ако сте харесали даден ресторант, първата и най-важна задача е да проверите дали е свободен за избраната от Вас дата. Ако избраният ресторант не е свободен тогава, не се отчайвайте – вероятно има и други, които Ви очакват. Имайте предвид, че често се случва двойките, които са непоколебими в своя избор на зала за събитието, да променят датата за венчаване, за да се вместят в графика на ресторанта.

Капацитет на ресторанта

Следващата Ви задача е да проверите колко гости може да поеме избраният от Вас ресторант. Подгответе списък на хората, които смятате да поканите на сватбата. Подберете ресторантът така, че гостите Ви да се чувстват комфортно – да не бъде твърде тесен, за да не изпаднете в ситуация да не разполагате с място за някой закъснял или добавен в последния момент гост, но да не бъде и твърде голям, за да изглежда празен.

Работно време на ресторанта

Проверете в колко часа можете да влезете в ресторанта, до колко часа може да свири музиката, до колко часа може да се сервират ястията и по кое време гостите трябва да напуснат ресторанта. Проверете също и дали комплексът разполага с апартамент за младоженци, в който може да отседнете след края на празненството. Уговорете точните часове с управата на ресторанта, за да може добре да организирате времето в сватбения ден. Освен това, тези часове ще бъдат важни и за Вашите гости, тъй като те ще бъдат записани в поканите, които ще им изпратите.

Декорация за ресторанта

Безспорно, декорацията на ресторанта е една от най-важните задачи, свързани с организацията на сватбата. Много от ресторантите са гъвкави и предлагат различни възможности за разполагане на масите, като по този начин помагат на младоженците в постигането на желаната визия и атмосфера. Попитайте за възможните варианти за подредба на масите, както и за възможностите за декориране на салона. Проверете какво е осветлението – възможно ли е да изберете нюанс, който да бъде в тон с украсата. Тези въпроси са важни за сватбените агенции и ще Ви помогнат в уговарянето на украсата с тях.

Какъв бюджет можете да отделите?

За съжаление, финансовите възможности често определят избора на ресторант за сватба. Управителите на ресторантите често са склонни на компромиси и предлагат изгодно решение на младоженците. Днес повечето ресторанти предлагат готови пакети от услуги, включващи храна, питиета, декорации и сватбени торти. Общата цена варира в голям диапазон, като в масовия случай започва от 50 лв. на човек, а достига до около 120лв.

Менюто

След музиката, едно от най-важните неща е менюто. Хубавата храна и добрите питиета допринасят за удовлетворението на гостите. Проверете какви са опциите за основно меню и десерти, салати и предястия. Някои ресторанти позволяват на гостите да внесат собствени питиета, за което доплащат символична сума. Все повече младоженци избират нетрадиционни менюта, но все пак трябва да угодите на вкус. Не се притеснявайте – всеки ресторант разполага с екип от професионалисти, които ще Ви помогнат в избора.

Настаняване на гостите след сватбата

Много от младоженците имат приятели и роднини, които пристигат за събитието от други населени места, а дори и държави. Добре е помислите за тяхното настаняване след празника. Хотелиерите често предлагат намаление на цената за гостите, в случай че сватбата се провежда в ресторанта към хотела. Удобството на този вариант е голямо. Резервирайте отрано, за да се подсигурите.

Намерете ресторант по своя вкус и проведете в него прекрасен ден, който да се помни дълго.

Снимкa: SL Studio

ПРЕГЛЕДАЙТЕ НАШИТЕ УКРАСИ

Напишете коментар: