Избор на подарък за сватба

Избор на подарък за сватба

Избор на подарък за сватба

Получили сте покана за сватба и един от проблемите Ви в момента е как да изберете удачен подарък за младоженците? Двоумите се дали да бъдете оригинални или да купите нещо, които ще бъде от полза? Изборът на подарък зависи както от Вашите финансови възможности, така и от близостта Ви с младоженците – дали са Ваши роднини, приятели, колеги и дали сте техният избор за кумове. Ще Ви дадем няколко предложения и полезни съвети за избор на подарък за сватба.

Полезен или красив?

Най-добре би било подаръкът да бъде едновременно красив и полезен. Доброто познаване на вкуса на младоженците ще улесни задачата Ви. Ако предпочитанията Ви са за нещо красиво, като подарък можете да поднесете картина, снимка с красива рамка, стенен часовник, елегантна лампа или свещник. Ако пък предпочитате да подарите нещо полезно, изберете за подарък комплект луксозно спално бельо, кухненски сет или домакински уред. Можете да направите и подарък, който няма да остави двойката равнодушна. Подарете им екскурзия, екзотично пътешествие, уикенд в уютен хотел или спа център. Друг удачен подарък е ваучер за рафтинг или полет със самолет, балон или хеликоптер.

Уникален подарък

Ако желаете Вашият подарък да бъде уникален, въпросът е дали такъв подарък би допаднал на младоженците. За разлика от уникалните подаръци, стандартните носят много по-малък риск в това отношение, но пък при тях съществува голяма вероятност за дублиране. В случай че изборът Ви е оригиналност на всяка цена, тогава можете да направите нещо сами. Примерни варианти са кошница с дребни неща, които символизират връзката на младоженците, хавлиени кърпи или халати с бродираните им имена. Често срещан избор са надписаните чаши за вино или часовници със снимките на младоженците.

Ако не сте сигурни какво желаят младоженците, можете да потърсите помощ от родителите или най-близките им приятели. Ако не познавате достатъчно добре младоженците и техните желания и интереси, купете им подарък, който ще им бъде полезен и ще влезе в употреба. Опитайте все пак да измислите нещо по-различно от класическите комплект тенджери, тостер или фритюрник. Като подарък можете да поднесете елегантен албум за снимки или фотокнига.

Паричен подарък

Безспорно, най-често срещаният избор на подарък за сватба през последните години е паричният. Вероятно сте забелязали елегантно украсените сватбени кутии, задължителен аксесоар към станалите модерни напоследък ритуали по посрещането на гостите с напитка, познати повече като “Welcome drink”. Преобладаващата част от гостите пускат в тях пликчета, в които освен най-сърдечни пожелания към двойката, прилежно са поставили и своя паричен подарък. Ето защо този подарък е безпогрешен избор. Въпросът при този избор на подарък е каква сума да отделите, за да не бъде нито твърде малка, нито твърде голяма. Сумата не трябва да бъде по-малка от тази, която младоженците са заделили в бюджета си, като разход за всеки от гостите. Сумата зависи и от това дали на събитието ще присъстваме сам или с друг човек. Парите са подарък, който младоженците знаят добре как да употребят.

Независимо дали ще изберете за подарък пари или нещо оригинално, бъдете сигурни, че младоженците ще го оценят, защото за тях дори само Вашето присъствие е достатъчно. Затова – отпуснете се и отпразнувайте по най-добрия начин този ден заедно с тях.

Снимка: J&P Design Studio

ПРЕГЛЕДАЙТЕ НАШИТЕ УКРАСИ

Напишете коментар: